Har ni problem med WordPress säkerhet?

Kanske skickar er WordPress massa spam mail utan att ni vet om det, vilket kan resultera i att er address blir svart-listad och inte längre går att skicka mail från. (spambot)

Helt plötsligt kan er hemsida se ut som något helt annat, någon har tagit sig in och ändrat innehållet och/eller utseendet. (defacing)

Har WordPress dålig säkerhet??

WordPress lider av samma problem som Windows gör på plattformssidan. På grund av att det finns extremt många installationer och många har installerat diverse tillägg som de sen inte har koll på så är det en dröm för hackare att hitta säkerhetshål eftersom det blir en så stor exponeringsyta. När ett säkerhetshål är upptäckt kan hackaren använda index-tjänster som tex Google för att hitta just din sajt och attackera den.

Vad kan man göra?

Eftersom att även WordPress utvecklare är fullt medvetna om säkerhetshålen som upptäcks så är det alltid en stor fördel att hålla sig uppdaterad med senaste versionerna av WordPress, teman och plugin-program.

Det kan ta tid att sitta och utföra denna ”service”, därför erbjuder vi på People & Solutions en tjänst där vi sköter detta åt er.

Skulle något trots allt ta sig in i er WordPress så hanterar vi återställning från backup och rensning av ev bot-program som har installerats.

I tjänsten ingår också ett supportavtal som ger er tillgång till våra WordPress experter som kan hjälpa er om andra problem skulle uppstå.