Massproductions

Lösningen sparar massor av tid åt prisade designföretaget

Digital Manager hos Massproductions: ”Jag är väldigt nöjd”

För möbeldesignföretaget Massproductions har samarbetet med People & Solutions i Östervåla  betytt både stora tidsbesparingar och resulterat i en mer högkvalitativ produkt.
– Tidigare tog processen att producera vår digitala produktkatalog fyra till sex veckor, numera är det jobbet klart på två-tre dagar, berättar företagets Digital Manager.

PDF-filen, som innehåller den sökbara produkt- och priskatalogen, består av sammanlagt cirka 5000 prissatta produkter.

Det var för drygt två år sedan som Massproductions, med säte på Södermalm i Stockholm, inledde samarbetet med People & Solutions. Bakgrunden var behovet av att effektivisera produktionen av företagets årliga digitala produktkatalog. Fram till dess hade företagets Digital Manager lagt otaliga arbetstimmar på att få ihop det viktiga säljverktyget, med bilder, teknisk och formmässig information samt priser i sammanlagt ett tiotal valutor.
– Ett jobb som var extra komplicerat eftersom våra cirka 120 produkter levereras i en mängd variationer, vilket i slutändan innebär sammanlagt 5000 prissatta varianter, förklarar hon.
Processen att slå ihop information från InDesign och Excel till ett prissatt PDF-dokument, tog då mellan fyra till sex veckor.
– Ett komplicerat jobb där också fel lätt smög sig in. Vi började därför söka efter en bättre, säkrare och mer flexibel arbetsmetod, fortsätter hon.

Kontakten med People & Solutions skedde genom en kollega, och det kändes väldigt rätt meddetsamma. Den automatiserade lösningen som People & Solutions erbjöd visade sig vara både snabb och hålla en hög nivå kvalitetsmässigt, berättar hon och förklarar arbetssättet.
– Jag skickar ett korrekt InDesign-dokument och en aktuell prisfil i Excel-format till People & Solutions. Två-tre dagar senare levererar de en komplett och sökbar PDF-fil tillbaka, med priser i tio valutor. Och vill vi göra ytterligare ändringar levererar de snabbt en ny PDF.

– Jag är väldigt nöjd med People & Solutions insats. Numera håller vi deadlinen samtidigt som jag kan lägga mer tid på våra  kunder istället – och förbereda för de formmässor som vi vanligtvis  deltar i strax efter årsskiftet, fortsätter hon.
Där också företaget har konstnärliga framgångar.
– Vi har vunnit ett flertal utmärkelser genom åren. Vid årets upplaga av Scandinavian Design Awards, som nyligen avslutades, vann vi i två klasser, berättar hon med viss stolthet.
Massproductions har drygt 20 anställda. Inriktningen är att skapa inomhusmiljöer för bland annat offentliga lokaler samt utföra uppdrag åt arkitektfirmor. Kunderna är både svenska och utländska, privata och business-to-business, och där den årliga produktkatalogen är ett mycket viktigt verktyg.

Text och foto: Johan Eriksson