Medarbetarintervju - Emil Eriksson

Systemutvecklare

I företaget sedan: 2019

Ålder: 35 år
Bor: I villa på Nygatan i Östervåla
Familj: Fru och ett barn – och två katter

Brinner för: Modern teknik och hockey. ”Och då förstås Luleå, som alltid varit klubben för mig”

Intresset för teknik och IT har Emil Eriksson burit med sig så länge han kommer ihåg.  ”Jag fick en Atari av farsan som jag spelade dataspel på, och så fortsatte det. När sedan en hyrdator från farsans jobb flyttade in i familjen började programmeringen”.  Efter IT-gymnasium jobbade han som utvecklare hos ett företag inriktat på utveckling av hemsidor. Därefter anställdes han av en medicinsk tidskrift där han jobbade med utveckling av system för komplex, världsomspännande manus- och publiceringshantering.
 

Hur kom du i kontakt med People & Solutions?

Under åtta års pendling, då jag varje dag åkte förbi People & Solutions lokaler, drömde jag ofta om att en gång få jobba här, dels för att jag visste om att de sysslade med det jag är intresserad av, dels därför att jag längtade efter att få jobba i min uppväxt- och hembygd. Genom en jobbkontakt gavs jag till slut möjligheten att komma hit på jobbintervju 2019 – som resulterade i en anställning.

 

Hur upplever du åren hos företaget?

– Det är verkligen min drömarbetsplats. Här får jag utveckla min kunskapskurva och bygga på min arsenal av kunskap. Jobbet är en blandning av utmaningar och utveckling, och jag lär mig något nytt varje dag – i en miljö där alla mina jobbarkompisar har teknik som intresse. Och tre minuters cykeltur till jobbet är lyx. Jag trivs också väldigt bra med gänget, där alla vet det mesta om varandra, och där alla är snälla och glada, och vill varandra väl. Jargongen är skön!

 

Vilka framtidsförhoppningar har du?

– Att jag ska fortsätta lära mig nya färdigheter och utvecklas som person, både tekniskt och socialt. Vårt arbete står alltid inför förändringar och teknikframgångar, så det gäller att hänga med i svängarna.