Medarbetarintervju - Johanna Karlsson

Content Management

I företaget sedan: starten 2008

Ålder: 36 år

Bor: I sutterängvilla i byn Stalbo utanför Tärnsjö

Familj: Man och tre barn

Brinner för: Att tillbringa tid med familjen. ”Den är viktigast för mig”.

Johanna Karlsson gick gymnasial samhällsvetenskapligt program med ekonomi-inriktning. Åren därefter hade hon tillfälliga jobb inom butiksnäringen, i mack och i kiosk.

 

Vad gör du hos People & Solutions?

– Jag jobbar mycket med webblösningar, mest mot hemsidor men även med en liten del traditionell grafisk produktion, även om det har minskat.

Mycket i mitt jobb handlar om att bygga och uppdatera hemsidor. Större delen av min tid i företaget har jag gjort uppdrag åt Swedbank, varav mycket av tiden på plats i deras lokaler i Stockholm, men numera mest på hemmaplan. Den digitala miljön är ofta AEM, som är Adobes egna hemsidesplattform, men jag jobbar även i exempelvis WordPress. Robur är en annan kund jag jobbar en del mot, framför allt med rapporter för fonder, där jag förbereder för publicering, bland annat arbetar jag med layouter, korrigeringar och korrekturläsning. Numera sker mycket av jobbet hemifrån, då det passar familjens situation med tre barn i ganska snabb takt.

 

Hur lärde du dig jobbet?

– Genom ”Learning by doing”, jag är verkligen upplärd på företaget.

Från början lärde jag mig att skapa och uppdatera layouter i InDesign, sedan fortsatte jag med att utveckla mig inom olika text- och bildbehandlingsprogram, dels genom själva jobbet, dels i internutbildningar med självstudiematerial och webbkurser. Jag har hela tiden upplevt att utvecklingsmöjligheterna är oändliga, och jag lär mig ständigt nya saker. Men det gäller att hänga med, jag möter hela tiden nya kunder med olika behov, och utvecklingen av program bara fortsätter.

 

Hur upplever du stödet från ledningen?

– Framför allt är chefen och ledningen mån om en öppen dialog, att vi anställda är värda att bli sedda, hörda, och att få plats. Det är också korta och smidiga beslutsvägar, för det mesta går det snabbt att få igenom nya idéer. Jag upplever mitt jobb som en välsignelse!

 

Beskriv arbetsplatsen med tre ord!

– Öppet
– Roligt
– Tryggt