Medarbetarintervju - Patrik Almqvist

Support/systemutveckling

I företaget sedan: 2017

Ålder: 36 år

Bor: I villa på Smedsgatan i Östervåla

Familj: Fru och tre barn plus ett extrabarn

Brinner för: Föreningsarbete. ”Jag är engagerad både i innebandy och fotboll på orten, och har huvudansvar för Östervåla IF:s alla ungdomslag i fotboll, cirka 150 ungdomar, och det känns riktigt inspirerande”.

Efter gymnasial teknikutbildning med datainriktning arbetade Patrik Almqvist bland annat som anläggare och budbilschaufför innan han för sex år sedan hamnade hos People & Solutions.

 

Vilken erfarenhet av IT-jobb hade du då du började hos People & Solutions?

– Absolut ingen vana alls, jag lärde mig det succesivt under en lång startsträcka, det tog nog ett år innan jag började känna mig någorlunda varm i kläderna. Det var en lite tuff men också en mycket lärorik tid.

 

Vad tycker du om dina arbetsuppgifter?

– Jag tycker verkligen jättemycket om mitt jobb på alla sätt! Jag utvecklas ständigt, det finns hela tiden nya saker att göra och jag trivs verkligen med kontakten med våra kunder. De bästa stunderna är när jag känner att jag hjälper en kund, när jag löser kundens problem, det finns en stor tillfredsställelse i det. De jobbigaste stunderna däremot, är när kunden inte är nöjd, det ger mig motivation att jobba ännu hårdare.

 

Beskriv arbetsmiljön!

– Det är högt i tak, och det är en positiv stämning. Här finns en lagkänsla där vi alla är på samma nivå på nåt sätt. Det betyder också att det även är okej att göra fel ibland – det är lite av ”Det är dina bedrifter, men vårt fel” och det ger en trygghet i jobbvardagen.

Dessutom trivs jag med friheten vi har, att exempelvis kunna slinka iväg och hämta barn vid skolan när det behövs, att det aldrig är nåt snack om såna saker. Som anställd har jag en väldigt stor frihet att flexa.

 

Nämn tre uttryck som poppar upp då du tänker på jobbet!

– Högt i tak – Positiv – Glad.

 

Vilka utmaningar och förhoppningar ser du framåt?

Utmaningar för mig personligen är att fortsätta utvecklas inom de områden där jag redan är bra, men också att ta mig an nya utmaningar där jag helt saknar erfarenhet. Möjligheterna är oändliga, vi har ett bra samarbete på kontoret så vad jag än hamnar på för uppgift vet jag att jag har mina kollegor i ryggen, som stöttar mig.