Medarbetarintervju - Sara Eriksson

Systemutvecklare och projektledare, medlem i ledningsgruppen

I företaget sedan: 2018

Ålder: 35 år

Bor: I villa i Huggle, Östervåla

Familj: Man och tre barn

Brinner för: Innebandy, kyrkan och pusslande. ”Håller just nu på att avsluta ett pussel med 40 200 bitar, som jag fick i 30-årspresent”.

Sara Eriksson tog civilingenjörsexamen 2011. Därefter jobbade hon på ett IT-företag som hyrde ut henne till försvarsjätten Saab, där arbetsuppgifterna var utveckling och programmering, de sista tre åren som direktanställd. Därefter jobbade hon som utvecklare och databasansvarig hos Telia där huvudinriktningen var utveckling av mjukvara till sensorer för smarta hem.

 

Hur hamnade du hos People & Solutions?

– Under mina tidigare anställningar bilpendlade jag som mest 24 mil per dag, och det tog mycket tid och kraft. I samband med att vi fick vårt första barn började tiden med familjen kännas mer och mer viktig och när People & Solutions ägare Pär-Inge, som jag känt i väldigt många år, erbjöd mig en tjänst, kändes det som en stor gåva. Närheten till hemmet, skapande av mer familjetid och möjligheten att få jobba med det som jag utbildats till, gjorde det givet att tacka ja.

 

Vilka är dina arbetsuppgifter?

– Jag har flera roller i företaget. I första hand är jag systemutvecklare och dispatcher (intern projektledare, som behandlar inkommande ärenden och fördelar ut arbetsuppgifter, reds anm), men jag ingår även i ledningsgruppen, där jag har ett administrativt ansvar, bland annat för rutiner. Jag ansvarar också för vårt pågående miljö- och kvalitetscertifieringsarbete, som är inne i sitt slutskede.

 

Hur trivs du?

– Faktiskt ännu bättre än jag kunnat föreställa mig. Även om jag kände väl till företaget innan hade jag inte koll på att här bedrevs så mycket systemutveckling, och det är ju vad jag vill jobba med. Det gick också mycket lätt att komma in i arbetsgruppen där miljön är familjär, avslappnad och prestigelös. Jag upplever faktiskt alla i arbetsgruppen som utpräglade lagspelare, och där jag även som individ får chans att utvecklas i ett lag som jag litar på.

 

Vad ser du som viktigast i den del av ditt jobb som innefattar arbetsledning och rollen i ledningsgruppen?

– Det viktigaste i min roll som arbetsledare är att se till att beläggningen är bra på alla medarbetare och att se till att alla ärenden flyter på och inte fastnar i något läge. När det gäller min roll i ledningsgruppen så är jag den som bidrar med struktur och även här driver jag på vårt arbete så att vi fattar beslut och ser till att vi rör oss framåt.

 

Beskriv arbetsplatsen med tre ord!

– Prestigelöshet – Familjärt – Utvecklande.

 

Hur vill du fortsätta utvecklas på arbetsplatsen?

–  Jag vill såklart fortsätta att bredda min tekniska kompetens, men det skulle även vara roligt att få vara en del i att driva företaget framåt genom att utveckla nya produkter och vara en del i att ta oss in i nya branscher.